גלידריות מומלצות בבלגרד

גלידה בבלגרד

הבלגרדים אוהבים גלידות, ואפשר לראות זאת בגלדריות הרבות שנפתחו ברחבי העיר.
חלקם גלידריות בוטיק וחלקם גלידריות להמונים שבדרך כלל התיירים מגיעים אליהם, אבל לא אצלנו!
אנחנו רוצים שתהנו מהדברים הטובים ביותר שהמקומיים מכירים ולכן נמליץ לכם על שלושה שלדעתנו הכי איכותיות.

נתחיל ונאמר שהגלידות בבלגרד הם גלידות ג'לאטו שהם גלידות על בסיס חלב ולא שמנת, לכן הם יותר קלילות וטעמם עשיר מאוד.  

גלידות ג'לאטו המבוססות על מים נקראות סורבה. באופן כללי בגלידת מסוג ג'לאטו הדגש הוא על מרכיבים איכותיים ביותר כמו אחוז גבוה של פרי או למשל שוקולד איכותי ביותר.

כל הגלדריות הבוטיק בעיר מציגות את הטעמים בתוך מיכל  סגור (אינו שקוף) בשם pozetti שיתרונו בזה שהוא שומר על הטעם והמרקם של הגלידות. חסרונו בזה שהוא פחות מושך את העין ולכן הצוותים מאוד סבלניים ונותנים לטעום ככול שיעלה על רוחם של הלקוחות.

המחירים בכל הגלדריות הם בסביבות ה- 170 דינר לכדור שהם כ-7 שקלים טעימים מאוד 🙂

גלידרית Crna ovca

Crna ovca (כבשה שחורה) נקראת כך מכיוון שהחברים שהיו באיטליה חשבו שלהכין גלידה זה רעיון מגניב. כשחזרו חזרה לבלגרד החלו ללמוד במשך שלוש שנים את המלאכה, עם הרבה ניסוי וטעייה עד שפתחו את הגלידריה שהייתה מאוד מיוחדת ושונה. עד כדי כך שהשפיעה על סצנת הגלידות בעיר והובילה לפתיחתם של גלידריות בוטיק נוספות.

מיום הפתיחה בשנת 2012 ועד היום הספיקו ליצור במעבדת הגלידה כ- 150 טעמים והספירה עוד נמשכת.

לגלידריה מספר מצומצם של מקומות ישיבה בפנים ועוד מספר קטן בחוץ. 

הטעמים המפורסמים:

  • טעם קפה שומשום עם פולי שוקולד.
    נוצר בגלל נערה אחת בשם אנה, שהייתה לה אותה דילמה מדי יום-האם לאכול קפה או גלידה משומשום.
  • טעם אגוזים
    טעם קלאסי, אך החידוש הוא שהם משתמשים באגוזים טריים להכנה, במקום בעיסת אגוז.
  • טעם אגס מילקי עם עוגיות אגוזים
    אחרי שניסו את כל העוגיות בעיר, הבינו שאף אחת לא מספיק טובה ולכן החליטו להכין את העוגיות בעצמם.
  • טעם גבינת ריקוטה עם חלת דבש
    כדי להכינה מבשלים סוכר ודבש עד שהם הופכים לקרמל. בסופו של דבר, מוסיפים מעט סודה לשתייה המתמוססת בעת חימום ומשחררת פחמן דו חמצני ויוצרת בועות הדומות לחלת הדבש.

Buba mara

סיפורה של גלדרייה Buba mara (חיפושית משה רבנו) התחיל מגעגועים למולדת הסרבית של בחור שעזב למילאנו לעבוד בחברת בוש.

ככל שחולפות השנים, הוא מתחיל להבין שתפקידו הנוכחי כבר אינו מגשים אותו ואינו גורם לו אושר ושהגיע הזמן לצאת לדרך חדשה כחובב גלידה גדול וכמי שניסה את הגלידות האיטלקיות המפורסמות במשך שנים במהלך חייו באיטליה, הוא חשב מה צריך כדי להציע גלידה מצוינת (ג'לטו) ממרכיבים איכותיים בעיר הולדתו.

לאחר שנתיים של מחקר, ושיחות עם יצרניות גלידות רבות באיטליה, הוא עזב את עבודתו בבוש והתחיל לממש את הרעיון על ידי מעבר למקום קטן יותר ליד נאפולי שלמד עליו מעמית שנופש שם כבר עשרות שנים ומכיר יצרן גלידה ידוע.

האיש האיטלקי בשם מאסטר מיקלה שעסק בתחום הגלידה קרוב לארבעה עשורים החליט שהוא מעוניין לתת מהידע שלו, כי ראה את עצמו כשהיה בתחילת הדרך וכאשר מנהלו העביר לו את כל סודות עשיית הגלידה.

כשחזר לבלגרד הוא פתח את הגלידריה עליו חלם וקרא לה "חיפושית משה רבנו". בהגעתכם לגלידריה תוכלו לזהות אז סמל החיפושית בכל מקום ותמצאו מספר מקומות ישיבה מחוץ גלידריה.

טעמים מומלצים

  • טעם פיסטוק – העשוי מ99 אחוז פיסטוק!
  • תערובת חיפושית משה רבנו (Ladybug mix)
  • פרות יער עם שברים של שוקולד בלגי מריר.
  • טעם אֱגוֹזֵי לוּז- מאזור פיימונטה האיטלקית
  • מלגה- יין סיציליאני מרסלה עם חתיכות צימוקים
  • טעם קוקוס- טעם קוקוס עשיר בעל מרקם עדין ונעים.
  • טעם וניל- מהאי טאהא (Taha'a) השייך לצרפת. נחשב לאחד המקומות הידועים לווניל עוד מאמצע המאה ה-19.

Poslastičarnica

בקרבת בית הכנסת ישנה גלידריה שאנחנו אוהבים לכנות "המשוגע של הגלידות".
מדובר באיש שממציא ומחדש טעמים כל הזמן ולפעמים בגלל שהוא לא מתפשר על חומרי גלם חסרים לו טעמים. למשל חצי שנה כמעט לא היתה לו גלידה בטעם פיסטוק כי הוא המתין עד שיגיע המשלוח מכפר מיוחד באיטליה שמפורסם באיכות הפיסטוקים שהוא מגדל.

השרת אדיב, וישנם מקומות ישיבה נוחים ברחוב הסגור לתנועה.

טעמים מומלצים:

  • טעם קשקבל- כן שמעתם נכון גלידה בטעם קשקשבל שהיא מרה ומתוקה באותו זמן.
  • טעם קמומיל – נעים ומרגיע כמו התה 🙂
  • טעם יין לבן –  בעל מרקם עדין, רק הזהרו לא להשתכר 🙂
  • טעם אייבר- ממרח הפלפלים הידוע של סרביה
  • טעם מושמולה-  גלידה מפרי שאינו גדל בישראל ונאכל בסתיו כאשר הוא מתחיל להרקיב. כן מה ששמעתם 🙂

ועוד הרבה דברים מעניינים וטעימים.

משתנה בין הגלידריות

שתפו את המקום עם חברים:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
מסעדות נוספות שיכולות לעניין:

הצטרפו לסיורים שלנו!

ותכירו את העיר מהעניים של המקומיים

על מנת לספק חווית גלישה טובה יותר, אנו משתמשים בעוגיות.